CITY OF LIGHT

Parijs wordt ook wel de lichtstad genoemd, dit vanwege – zoals u kunt raden – de vele verlichting die ‘s avond en ‘s nachts Parijs een schitterend beeld geven.

De vele lampjes zorgen ervoor dat Parijs een stad is die ook in de donkere uurtjes leuk is om te wandelen, zelfs in de grootste parken is het door de goede verlichting veilig om te wandelen. Ook alle belangrijke attracties, zoals de Eiffeltoren en de Notre-Dame worden prachtig verlicht.

WAT TE DOEN?

In Parijs is altijd erg veel te doen, van ontzettend toeristisch tot zeer cultureel verantwoord. Musea, galeries, monumentale gebouwen, groene parken, kerken en kathedralen: wat kun je hier niet bezoeken?

De toppers zijn toch wel een boottocht over de Seine, de Eiffeltoren, Notre Dame en Sacre Coeur. Daarnaast zijn het Louvre en Centre Pompidou ook grote toeristische trekpleisters. Het kan hier dan ook erg druk zijn. Liever wat onbekendere en rustige plekken ontdekken? Ga dan voor groen in het Jardin de Plantes, exotische kunst in het Musee du Quai Branly of ontdek de rijke historie van een van de vele prachtige Chateaus.

Faciliteiten

De Franse hoofdstad Parijs telt bijna 2.000 hotels, waardoor er altijd iets naar uw smaak te vinden zal zijn. Zoekt u een luxe hotel, een romantisch hotel of een modern hotel? Of gaat u liever voor het goedkoopste hotel in of nabij het centrum? Alles kan, in Parijs!

Restaurants zouden in Parijs zijn uitgevonden. In totaal zijn er ongeveer 8000, uiteenlopend van 3-sterren restaurants tot vele bistro’s en cafés waar men een simpel menu kan bestellen. De Guide Michelin (2012) heeft maar liefst 77 namen vermeld in zijn befaamde ‘rode gids’, maar ongetwijfeld zal het aantal McDonald’s niet veel meer of minder zijn. Vrijwel alle keukens van de wereld zijn in Parijs vertegenwoordigd.

Er zijn vele horecagelegenheden met terras in Parijs. Drinken op een terrasje is in Parijs vaak duurder dan binnen staande drinken aan de bar, zeker op locaties als Place du Tertre op de bovenstaande foto. Als je wilt eten zijn de verschillen nog groter. Van een goedkoop (en meestal redelijk goed) menuutje tot duur, heel duur. Verstandig is om vooraf even de kaart te bekijken.

Hieronder een kleine selectie van beroemde namen;

Adres: 13 Rue de l’Ancienne Comédie [GoogleMaps]
Website: www.procope.com

Adres: 15 Quai de la Tournelle [GoogleMaps]
Website: www.latourdargent.com

Adres: 51 Quai des Grands Augustins [GoogleMaps]
Website: www.laperouse.com

Adres: 16, Rue du Faubourg Saint-Denis [GoogleMaps]
Website: www.julienparis.com

Bezienswaardigheden

Parijs is de stad van de liefde, de stad van de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, de Notre Dame, paleizen, tuinen en nog heel veel meer bezienswaardigheden die je niet mag missen als je deze romantische stad bezoekt. Er is zoveel te zien en te doen in Parijs, aan een stedentrip van 3 dagen heb je eigenlijk niet genoeg.

Hieronder vind je de belangrijkste en bekendste van Parijs.
Ga met de muis over de abeelding om meer info te tonen.